Judith's spinazie geitenkaas quiche |
Ingredienten: (8 pers.):
250 gram diepvries bladspinazie
5 plakjes bladerdeeg
4 eieren
bekertje slagroom of crème fraîche
teentje knoflook
200 gram geitenkaas
100 gram rookamandelen
peper en zout
paneermeel
quichevorm (25 cm) | Bereiding:
Ontdooi de plakjes bladerdeeg en de spinazie. Vet de quichevorm in en bekleed hem met het bladerdeeg. Meng de 5 eieren, de slagroom of crème fraîche, de uitgeperste knoflookteen, de peper en zout door elkaar. Knijp de ontdooide spinazie goed uit en voeg dat bij het eiermengsel en roer het goed door. Prik gaatjes in het bladerdeeg en strooi er een klein beetje paneermeel over. Giet vervolgens het eiermengsel over de bladerdeeg en brokkel de geitenkaas hier overheen en druk dit goed in het eiermengsel. Zet het vervolgens in een op 200 graden voorverwarmde oven, voor ongeveer 20 minuten. Haal hem uit de oven en strooi er als laatste de grof gehakte amandelen overheen en zet em voor ongeveer een kwartiertje terug in de oven. |
Receptnummer: 5839 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Judith |
Opmerking: Dit recept heb ik laatst uit de Allerhande gehaald en em ietswat aangepast. Het is echt heel erg lekker om dit als bijgerecht te serveren. Persoonlijk vind ik em het lekkerst als ie lauw is, dan komen de smaken van de ingrediënten het best tot zijn recht! Eet smakelijk!! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |