Ingredienten: (4 pers.):
2 warme rookworsten(hema)of
2 potten bockworst
3 uien in ringen gesneden
peper/zout/stroop of bruine basterdsuiker
augurken in plakjes
tomatenketchup of currysaus
mosterd
8 a 10 puntbroodjes | Bereiding:
Uien in mengsel van boter/olijfolie smoren tot ze zacht zijn. Peper/zout en wat stroop of bruine basterdsuiker toevoegen en goed doorwarmen Rookworsten of bockworsten vlgs. gebruiksaanwijzing verwarmen. Indien rookworsten dan eerst water koken, laag zetten, vlamverdeler op de gaspit plaatsen en dan de rookworsten erin doen en ongeveer 15 minuten laten wellen, beslist niet koken! Worst in plakjes snijden (bockworsten kunnen heel tussen een broodje). Broodjes opensnijden, besmeren met mosterd, hierop de worst verdelen, de uien en de plakjes augurk. Ketchup of curry erop en aanvallen maar!!!! |