Nieuws   Zoeken 

Karbonaadjes met mosterd-roomsaus van Bosje
Ingredienten: (4 pers.):
4 varkenskarbonaadjes
zout en peper
50 gr.boter
1 el bloem
1 dl water
1 dl slagroom
1 el scherpe mosterd
Bereiding:
Bestrooi de karbonaadjes met zout en peper.Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin bij matige hitte de karbonaden in 8 minuten rondom bruin. Neem de karbonaden uit de pan en houd ze apart.Roer de bloem door de boter van het vlees.Voeg onder voortdurend roeren steeds een beetje water en de slagroom toe tot een gebonden saus is ontstaan.Roer de mosterd door de saus en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Leg de karbonaadjes weer in de mosterdsaus. Zet het vuur laag,deksel op de pan en laat alles 8 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Receptnummer: 5853 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Bosje
Opmerking:
Lekker met gekookte aardappels en b.v. spruitjes of savooiekool
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept