Ingredienten: (4 pers.):
750 gr.geschilde aardappelen
1 dl melk
75 gr.boter
zout,peper,nootmuskaat
500 gr.uien in ringen
250 gr.vet gerookt spek in plakken
75 gr.belegen kaas,geraspt
3 eieren
1 dl koffieroom
1 tl worcestershire-saus | Bereiding:
Kook de aardappelen.Pureer ze daarna.Voeg de melk en 25 gr.van de boter toe en klop de aardappelpuree luchtig. Voeg zout,peper en nootmuskaat toe.Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak hierin de ringen ui in 8 minuten glazig,maar niet bruin.Doe de puree in een ovenvaste schaal en leg er de plakken spek en de ringen gebakken ui op.Bestrooi dit met de kaas.Klop de eieren in een kom los met de koffieroom,de worcestershiresaus en wat zout en peper..Schenk dit in de schaal.Bak de aardappelpureeschotel 30 minuten in een op 175C voorverwarmde oven tot het eimengsel is gestold en lichtbruin is. |