Roergebakken aubergine met geroosterde tonijn van Tine
Ingredienten: (4 pers.):
4 tonijnmoten 125gr.
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kruidenazijn
3 sjalotjes
1 aubergine
1 blikje tomatenblokjes in saus (A.H.)
1/2 eetlepel suiker
2 theelepels chilipoeder
zout en peper naar smaak
2 eetlepels fijn geknipte peterselie
Bereiding:
Wrijf de tonijnmoten in met 2 eetlepels olijfolie en 1/2 eetlepel azijn laat dit op kamertemperatuur komen In een wok of hapjespan 2 eetlepels olijfolie verhitten fruit de sjalot in stukjes gesneden met de suiker tot het een beetje verkleurd is.Bak de aubergine ook in stukjes gesneden ongeveer 2 minuten mee.Schep de tomaatblokjes met de saus door het mengsel eventjes meebakken.Voeg dan de chilipoeder en de rest van de azijn erbij.Stort dit alles in de magnatronschaal dek het af met magnatronfolie en nog even 5min.op volvermogen gaar laten worden. Ondertussen op grilplaat of grillpan met olijfolie heet laten worden en dan in 5 minuten de vismoten bruin grillen,de vis moet nog van binnen roze zijn. Schep de groente op de borden en leg bovenop de vismoten en voeg wat peterselie toe.Lekker met rijst. zout en peper naar smaak toevoegen
Receptnummer: 5876 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Tonijn kan ook vervangen worden door zwaarvis.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op https://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept