Ingredienten: (4 pers.):
1 struik bleekselderie in kleine stukjes
100 gr.worteltjes,in plakjes
100 gr.rozijnen,in heet water geweld
50 gr.gepelde walnoten,in stukjes
300 gr.gaar kippevlees in blokjes
2 sinaasappels,geschild en in partjes
1 zure appel,geschild en in partjes
1 dl zure room
1 dl mayonaise
zout en peper | Bereiding:
Kook in een pan met een bodem kokend water de bleekselderie en de worteltjes 4 minuten. Laat de groenten in een vergiet uitlekken en afkoelen. Schep de bleekselderie,de worteltjes,de gewelde rozijnen,de walnoten,het kippenvlees,de sinaasappel en appelpartjes door elkaar. Roer in een kommetje de zure room los met de mayonaise en maak de saus op smaak met wat zout en peper. Schenk de saus over de salade en laat deze in de koelkast minstens 30 minuten intrekken. Het lekkerst is dit met vers stokbrood en boter. |