Nieuws   Zoeken 

Noëlle's kip in gember kerrie saus
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr kipfilet
15 gr boter
1 ui
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
2 el bloem
2 el kerrie
1 1/2 dl kippeboullion
1/8 l slagroom
peper en zout
2 el bakgember
Bereiding:
Verhit de kipfilet 4 min op 500 watt afgedekt in de magnetron op een bordje.
doe de boter in een magnetronschaal en verhit 30 sec op 700 watt. Die de gesnipperde ui en de paprika in stukjes erbij, roer goed door en verhit ca 4 min op 700 watt, afgedekt. Roer de bloem en de kerrie erdoor. Dan de kippeboullion, dan de slagroom.
verhit nogmaals 4 min op 700 watt, afgedekt, en roer halverwegen goed door.
Ondertussen de kip in stukjes snijden. Voeg de kip toe en de gember, en verhit nog 4 min op 700 watt, afgedekt. Op smaak brengen met zout en peper. Even laten nagaren een paar min. en smullen maar!!! Lekker met rijst.
Receptnummer: 592 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: No?lle Verveer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept