Frank's Ligurisch vispotje
Ingredienten: (3 pers.):
250 gr mul of rode poonfilet (bewaar de graten)
250 gr. kabeljauw, heilbot of tarbotfilet (bewaar de graten)
250 gr. zeeduivel of een andere stevige witvis (bewaar de graten)
6 grote garnalen, scampi's of langoustines
1 kleine ui, grof gehakt
1 wortel, grof gehakt
15 gr. peterselie, grof gehakt
1,25 dl olijfolie
1 rode ui, gehalveerd en in ringen gesneden
1 grote venkelknol, in dunne plakken
3 teentjes knoflook, dun gesneden
800 gr tomaten uit blik
2 dl witte wijn
saffraandraadjes
450 gr aardappelen in de lengte in vieren gesneden
Bereiding:
Pel de garnalen en voeg de scahlen bij de graten van de vis. Doe de graten en de schalen in een pan en zet ze net onder water. Voeg daarbij de ui, de wortel en wat peterselie toe en laat alles een 20-tal minuutjes trekken. Zeef het geheel en hou 1 liter bouillon over. Bak de rode ui en de venkel 5 minuten in de olijfolie. Voeg look en tomaat toe en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur laag en laat stoven tot een dikke saus ontstaat. Voeg peper en zout toe en 2 dl witte wijn. Breng tevens de saffraandraadjes en de aardappelen bij het mengsel. Schenk er tenslotte de visbouillon bij en laat de bouillon 10 minuten zachtjes doorkoken. Doe de garnalen en de visfilets in het mengsel en roer alles goed door. Breng de stoofpot op smaak en laat de vis in vijf minuten gaar worden. Neem de pan van het vuur en laat hem tenminste 10 minuten staan. Voeg wat peterselie toe en serveer. Serveertip : krokant - warm lookstokbrood is ideaal bij de gerecht.
Receptnummer: 5920 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Frank Iacopucci
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept