Nieuws   Zoeken 

Gebakken kabeljauw met een overheerlijke paprikasaus van Tine
Ingredienten: (4 pers.):
4 gelijke stukken kabeljauwfilet van ongeveer ieder 125 gr.
2 tenen knoflook
1 grote courgette
1 pot geroosterde paprika(465 g) bij A.H.
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel provencaalse kruiden
1 zakje vissaus(knorr)
zout en peper naar smaak
losgeklopt ei
Bereiding:
Als eerste de geroosterde paprika op vergiet uit laten lekken.In hapjespan 2 eetlepels olie verhitten 1 knoflook fijn snijden en zachtjes fruiten .Schep de in stukjes gesneden courgette en de helft van de paprika in reepjes gesneden en een halve eetlepel provencaalse kruiden toe en roerbak dit eventjes,doe dit in een magnatronschaal en laat afgedekt in de magnatron gaar worden. In dezelfde hapjespan 2 eetlepels olie heet laten worden,fruit het teentje knoflook fijngesneden met de rest van de paprika in stukjes gesneden mee,voeg 1/2 eetlepel provencaalse kruiden toe. Maak in een steelpannetje de vissaus klaar zoals op de verpakking staat.Roer het paprikamengsel door de vissaus en laat dit alles even doorkoken.Hou dit warm. Nu de vis bakken eerst peper en zouten in het losgeklopte ei wentelen en aan beide zijden bruin korstje geven. Serveren: Leg op een bord de courgette daar bovenop de vis en dan de saus erop. Dit is een delicatesse!!!!!Eet smakelijk!!!
Receptnummer: 5934 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept