Ingredienten: (2 pers.):
25 gr. ontbijtspek gesneden
1 ui
1 rode paprika
1/2 groene paprika
1 teentje knoflook
1 vacuumverpakte rookworst 250 gr.
1/2 el paprikapoeder
1/2 dl rode wijn
4 dl gezeefde tomaten
1 tl kruidenbouillonpoeder
1/2 tl gemalen komijn (Silvo)
2 el zure room
| Bereiding:
Het spek in dunne reepjes snijden. In schaal spek afgedekt met keukenpapier in 2 minuten in magnetron op 700W uitbakken. Intussen ui snipperen. Paprika's in stukjes snijden. Ui en paprika door spek scheppen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. In magnetron afgedekt 2 minuten op 700W verwarmen. Rookworst in plakjes snijden. Door paprikamengsel scheppen; paprikapoeder, wijn, gezeefde tomaten, bouillonpoeder, komijn en rookworst. Goulash afgedekt in 7 minuten op 700W door en door heet en gaar laten worden. Zure room in een kommetje doen en apart erbij geven. Lekker met rijst en doperwtjes. |