Nieuws   Zoeken 

Mirjam's zachte romige mosterdsoep
Ingredienten: (4 pers.):
3 eetlepels grove mosterd
3 eetlepels gembersiroop
25 gr. boter
25 gr. bloem
1 eidooier
1,5 bouillionblokje
650 ml. water
200 ml. slagroom
Bereiding:
meng de eidooier, de mosterd, de gembersiroop en de slagroom door elkaar. Smelt ondertussen de 25 gram boter in een pan en zodra de boter gesmolten is voeg je hier de bloem aan toe. Goed roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. breng dit aan de kook. Voeg onder constant roeren het water toe aan het boter/meel mengsel. Voeg hier ook de bouilliontabletten aan toe. Zodra de soep licht gebonden is, voegt u het mosterd slagroom mengsel toe. De soep mag nu niet meer koken. Anders gaat het schiften. Breng de soep op smaak met peper. en decoreer hem met waterkers.
Receptnummer: 5959 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Mirjam Koebrugge
Opmerking:
Erg lekker is ook om onder in de soepkommen wat gerookte kip te leggen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept