Ingredienten: (2 pers.):
300 gram kabeljauw (diepvries gaat heel goed)
3 eetlepels olie
2 bosuitjes
2 teentjes knoflook
blikje tomatenpuree
blik tomaatblokjes
5 ansjovisfilets (blikje)
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries)
zout, peper
2 eetlepels fijngeknipte peterselie
| Bereiding:
Bosuitjes in halve ringetjes snijden. Ansjovisfilets in kleine stukjes snijden. Knoflook boven pan met de olie uitpersen en samen met de bosuitjes ca. 1 minuut bakken. Tomatenpuree, tomaatblokjes, ansjovis, kappertjes en 2,5 dl. water toevoegen en goed doorroeren. Af en toe roerend 10 minuten in open pan laten inkoken tot mooie saus. Italiaanse kruiden erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Bevroren vis in de saus leggen, met saus bedekken en in afgedekte pan in ca. 10 minuten gaar laten worden. Moten vis halverwege keren en weer met saus bedekken. Gare vis met mes of spatel in grove stukken verdelen. Peterselie erover strooien en even voorzichtig doorroeren. Vis met saus over borden verdelen. |