Nieuws   Zoeken 

Judith's pittige gebakken aardappels
Ingredienten: (4 pers.):
800 gram aardappels
1 grote wortel
150 gram doorregen gerookt spek
2 rode uien
1 groene paprika
200 gram sperzibonen
4 eetlepels olie
zout en peper
2 eetlepels peterselie
Bereiding:
De aardappels en de wortel schillen,wassen en in 0,5 cm dikke plakjes snijden. Van het spek zonodig zwoerd verwijderen en in kleine dobbelsteentjes snijden. De uien schoonmaken en in dunne ringen snijden. De paprika halveren,schoonmaken en in reepjes van 1 cm snijden. De sperziebonen wassen en in vingerbrede stukjes snijden. De olie in een grote koekepan verhitten. De spek en de uienringen op een matig vuur glazig bakken. De aardappels en de groenten erbij doen. Onder voortdurend roeren 1 min. bakken Het vuur zacht zetten en het deksel op de pan doen. Het geheel 15-20 min. bakken totdat alles zacht is. Het deksel van de pan nemen. Het vuur hoogzetten en het geheel onder voortdurend roeren in nog eens 3-4 min. knapperig bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Met peterselie bestrooid op borden serveren met knapperige, frisse salade.
Receptnummer: 5988 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: judith
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept