Nieuws   Zoeken 

Jutta's vis in gebakken tomatensaus
Ingredienten: (4 pers.):
4 kabeljauwfilet a 125 gr
zout,peper,3 el citroensap
750 gr trostomaten
2 el olie
3 sjalotjes fijngesneden
5 teentjes knoflook fijngesneden
1 tl verse thijm
1 tl gedroogde oregano
1 el paprikapoeder
3 el fijngesneden peterselie
ingevette ovenschaal
Bereiding:
bestrooi de vis met zout en peper en besprenkel ze met citroensap en laat 15 min intrekken verwarm de oven voor op 175 graden, breng ruim water aan de kook en dompel de tomaten 5 sec.onder, pel de tomaten, snij ze in vieren en verwijder de zaadjes, verhit de olie en bak hierin de sjalotjes 3 min. voeg de knoflook toe en bak deze 1 min mee voeg de tomaten,tijm,oregano en paprikapoeder toe en bak deze onder af en toe omscheppen ong. 15 min.zachtjes tot het een mooie saus is geworden. breng de saus op smaak met zout en peper en ror de peterselie erdoor. leg de vis in de ovenschaal en schenk de saus erover bak de vis midden in de oven 15 min. gaar en net nog stevig.
Receptnummer: 6002 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: jutta ebenau
Opmerking:
heerlijk met aardappelpuree en worteltjes of broccoli.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept