Nieuws   Zoeken 

Jeroen's Frans recept alla Lizzy
Ingredienten: (3 pers.):
deeg:
75 gr. boter
2,5 dl. water
150 gr. bloem
3 eieren (los geklopt)
vulling:
30 gr. boter
1 ui (gesnipperd)
250 gr. champignons (gesneden)
3 el bloem
2,5 dl kippenbouillon
2 tl mosterd
250 gr. ham (blokjes)
1 grote tomaat
1 el basilicum of tijm.
Bereiding:
Voor het deeg: Giet het water in een middelgrote pan, laat er ook langzaam de boter in zakken. Brengen het dan roerend aan de kook. Neem daarna de pan van het vuur en voeg de bloem toe. Roer het alles krachtig tot de bloem opgenomen is. Laat het kort afkoelen. Roer dan geleidelijk de eieren erdoor. Voor de vulling: Laat de boter rustig in de pan smelten, voeg de gesnipperde ui toe en fruit het al roerend. Voeg daarna de champignons toe. Doe de deksel op de pan en laat het 3 min. koken. Haal daarna de deksel van de pan en voeg al roerend de bloem toe. Daarna de kippenbouillon langzaam erbij gieten en roer het tot een gladde saus. Laat het dan 3 minuten zacht sudderen. Voeg dan de hamblokjes, de gepelde tomaat, de basilicum of tijm en de mosterd toe. eind bereiding: Vet een ovale ovenschaal in met een klein beetje (olijf)olie (dit is beter dan boter). Bekleed de rand en de bodem met het deeg (niet te dun) mbv pollepel/ spatel. (Laat wat deeg over.) Verdeel de vulling over het deeg. Bekleed nu met het laatste beetje deeg de rand van de schaal. Plaats nu de schotel in de voor verwarmde oven op de een na onderste richel. Bak het dan gedurende 30 minuten op 210 graden. Verlaag de temp. tot 180 graden en bak het in 10 tot 15 minuten af.
Receptnummer: 6014 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 80 min. | Meer recepten van: Jeroen
Opmerking:
Voor de vegetariƫrs onder ons (of voor de mensen die geen varkensvlees mogen) vervang de hamblokjes voor gesneden tofu (zacht gekruid).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept