Nieuws   Zoeken 

Monique's gamba's in knoflook
Ingredienten: (2 pers.):
Grote ongepelde gamba's met kop en staart
knoflook
olijfolie
chilipepertje
peterselie
Bereiding:
Veel olijfolie in de pan, niet te hoog vuur, 1 of 2 kleine gedroogde chilipepertjes verpulverd er bij doen. Dan gamba's erbij tot ze oranje "wegtrekken", op het laatst heel even geperste knoflook ( minimaal 4 tenen!) er doorheen, gas uit en fijngesneden peterselie er doorheen roeren. Heerlijk met stokbrood soppen en een frisse salade.
Receptnummer: 602 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Monique
Opmerking:
Aantal gamba's per persoon is afhankelijk van of je het als voor- of hoofdgerecht eet(gem.6-9 p.p.) en wees voorzichtig met de chilipepertjes. Teveel kan de smaak bederven, meestal is 1 kleine genoeg.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept