Nieuws   Zoeken 

Marlies' spinazie/kaastaart met pijnboompitten
Ingredienten: (2 pers.):
6 plakjes bladerdeeg
1 bakje creme fraiche
4 eieren
zakje geraspte kaas
zakje pijnboompitten
zak verse spinazie
2 tomaten
klein blikje mais
Italiaanse kruiden
peper en zout
evt. sesamzaadjes
Bereiding:
Bekleed een ovenschotel met de bladerdeegplakjes. Strooi over de bodem wat sesamzaadjes. Klop de eieren met de creme fraiche los tot een lobbige massa. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Snijd de verse spinazie wat fijner. Leg nu op de boden van de ovenschotel de spinazie, lepel daar de geraspte kaas, de pijnboompitten, de italiaanse kruiden en de maiskorrels doorheen. Dan het eiermengsel hierover heen gieten. De ovenschotel afdekken met plakjes tomaat en evt. nog wat geraspte kaas. Dertig minuten in een voorgewarmde oven doen tot de taart goudbruin is. Heerlijk! Zowel warm als koud!!
Receptnummer: 6046 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Dit recept is een variant op een recept van Rudolf (van Carlo en Irene). Ik maak het vaak voor mijzelf als ik alleen eet. Ik krijg het dan meestal voor de helft op. De andere helft neem ik de dag erna mee naar mijn werk als lunchgerecht. Ook koud is de taart namelijk erg lekker!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept