Nieuws   Zoeken 

Hanny's kerriekip met appel
Ingredienten: (2 pers.):
300 gr. kipfilet
1 gesnipperde ui
30 gr. margarine
2 eetl. bloem of allesbinder
3 tenen knoflook
1 eetl. ketjap manis
1 theelepel sambal oelek
1 friszure appel
blikje mango op sap
potje zure room
1 eetl. kerrie
2 1/2 dl. kippenbouillon
Bereiding:
Verhit de boter in de wok en bak de kipfilet, bak de ui even mee.Haal kip en ui uit de pan en doe de bloem/allesbinder en de kerrie bij het bakvet. Laat dit 1 minuut garen en voeg al roerend de bouillon toe, tot een gladgebonden saus ontstaat. Pers de knoflook hierboven uit en voeg de kleingesneden appel en mango toe Doe de kip en ui terug in de pan. Op smaak brengen met ketjap, peper en scheutje mangosap. Als laatste de zure room erdoor.
Receptnummer: 6058 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Hanny Tulling
Opmerking:
Lekker met gekookte aardappels.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept