Ingredienten: (4 pers.):
4 rode paprika's
1 fijngesneden knoflook
25 gr. boter
200 gr. gehakt half om half
1 eetl. toamatenpuree
1 tl. paprikapoeder
zout en peper
1 ei en 1 eetl fijngesneden peterselie
olie 1 grote ui | Bereiding:
was de paprika, snij het kapje erag en zaadlijsten eruit. pel de ui en knoflook en snij het fijn, smelt boter in braadpan en rul het gehakt, voeg ui, knoflook,tomatenpuree en paprikapoeder toe en bak alles onder regelmatig roeren ca. 10 min. op halfhoog vuur. breng het gehakt pittig op smaak met zout en peper en laat het koud worden verwarm de oven op 180 gr. en vet een ovenschaal in, roer het ei en de peterselie door het afgekoelde gehakt en vul de paprika's ermee ,doe ze in de ovenschaal en besprenkel met olie, ong.15 tot 20 min. in de oven eetze |