Nieuws   Zoeken 

Friedel's sperzieboontjes uit de wok
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr sperzieboontjes
1 blikje (mini)maïs (ca.425 g)
3 bosuitjes
2 eetlepels gedroogde nasikruiden (boemboekruiden)
1 groene appel (Granny Smith)
25 g santen opgelost in 1 dl heet water of 1 klein
blikje kokosmelk
1 theelepel kerrie
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel ketjap
2 eetlepels plantaardige olie
Bereiding:
VOORBEREIDEN: Kook de schoongemaakte en in tweeën gebroken sperzieboontjes krap beetgaar volgens het basisrecept. Snijd de uitgelekte maïskolfjes in 3 stukjes. Snijd het wit en het groen van de bosuitjes apart in ringetjes. Week de Nasikruiden in 4 eetlepels heet water. Snijd de gewassen appel met de schil in stukjes. Roer de opgeloste santen of de kokosmelk met de kerrie, de sambal oelek en de ketjap door elkaar BEREIDEN: Verhit de olie in een wok of een koekenpan met een hoge rand. Roerbak de sperzieboontjes met de maïs en het wit van de bosuitjes kort. Laat de nasikruiden en de appelstukjes kort meebakken. Roer er de kokosmelk met de kruiden door. Draai het vuur hoog, zodat een deel van het vocht verdampt. Bestrooi met het groen van de bosuitjes. Lekker met rijst en een gemarineerd runderlapje of een kipsateetje.
Receptnummer: 6076 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Friedel
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept