Nieuws   Zoeken 

Charlotte's Sopa di Lima
Ingredienten: (4 pers.):
1 bosje koriander
2 uien
1/2 soepkip
2 kippebouillinblokjes
2 el komijnzaad
1/2 spaanse rode peper
1 el olijfolie
1 el korianderzaad
3 trostomaten
2 limoenen
zout en peper
Bereiding:
Pluk de blaadjes van de koriander om de soep te garneren en gebruik de steeltjes voor de bouillon. Pel en snij de ui in parten. Was en zet de kip op met 1 1/2 liter water, bouillonblokjes, koriandersteeltjes, helft van de ui, en 1 eetlepel komijnzaad. Breng de bouillon aan de kook. Laat de kip ca 1uur zachtjes koken. Zeef de bouillon, laat de kip afkoelen, verwijder het vel, en pluk het kippenvlees. Was en halveer de peper. Verwijder de zaadlijst en snij het vruchvlees in ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rest van de kruiden, ui en peper glazig. Was en snij de tomaten in stukjes, schep ze bij het uimengsel, en bak ze ca 2 minuten mee. Pers de limoenen uit. Schep de gebakken groenten en kruiden samen met de bouillon en het kippenvlees terug in de soeppan en laat de soep ca 10 minuten zachtjes koken. Breng de soep op smaak met het limoensap, zout en peper. Garneer met de korianderblaadjes.
Receptnummer: 6081 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Charlotte Dinse
Opmerking:
Ik heb dit recept uit de Verswijzer van Super de Boer. Maar het was zo lekker, dat ik dit jullie niet wilde onthouden! Lekker als Mexicaans voorgerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept