Nieuws   Zoeken 

Astrid's Crumpy cake (verkreukelde cake)
Ingredienten: (12 pers.):
Benodigdheden:
1 pak biscuitjes (200 gram)
100 gram witte basterd suiker
40 gram cacao
3 lepels (koffie)melk
150 gram margarine
paneermeel
Bereiding:
Bereiding: -Breek de biscuitjes in kleine stukjes. Met een deegroller op een dienblad gaat erg snel maar je kan het ook met de keukenmachine doen. -Meng in een beslagkom de suiker, cacao en de (koffie)melk. Roer dit goed door zodat er geen klontjes meer in zitten. -Doe de klont margarine in een klein steelpannetje. En laat het op een klein pitje zachtjes smelten. De boter mag niet bruin worden. -Meng voorzichtig de chocoladeprut door de margarine en blijf zachtjes roeren totdat alles een mooi sausje is en de suiker is opgelost. -Doe alle koek brokjes in de beslagkom en giet er de chocoladeprut overheen. Met een pollepel roor je nu voorzichtg alles door elkaar. -Strooi een dun laagje panneermeel in een rechthoekig bakblik. Vul het blik met de koekjes/chocoladeprut. Nu heel goed aanstampen met een vork en zorg ervoor dat het overal gelijk is. -Dek het blik af met alufolie en zet het minstens 3 uur in de koelkast. -Wanneer je de koek gaat serveren moet je de zijkanten van de koek met een scherp mes heel goed lossnijden van het bakblik. Want ander komt de koek er in brokken uit. -Pak een dienblad en leg het boven op het bakblik. Draai nu met een soepele kokszwaai het geheel om. Leg het dienblad neer en klop op het bakblik. Hal nu rustig het bakblik los en kijk naar je lekkere crumpy cake. -Pak een scherp mes met karteltjes en snij van de koek dunne plakjes.
Receptnummer: 6098 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Astrid
Opmerking:
Als je erg kwaad bent kun je biscuitjes ook met je vuisten kapot slaan. De biscuitjes moeten geen kruimeltjes worden
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept