Nieuws   Zoeken 

José's paella
Ingredienten: (4 pers.):
kg gekruide minikippenpootjes
blik tomatenblokjes (450 gram)
bouillonblokje
lenteuitje
Chorizo (hele Italiaanse worst
1 theelepel safraan (kurkumapoeder mag ook),
pak Risotto (400 gram)
500 ml water
olijfolie
blik tonijn of 150 gram grote garnalen.
Bereiding:
Bak de kippenpootjes, in een grote wok, rondom dicht in de olijfolie, Snijd de chorizo in blokjes en doe die bij de kip. Enkele minuten meebakken. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg de safraan toe. Even omroerend meebakken. Doe de rijst erbij en schep alles om tot de rijst ook helemaal bedekt is met de vetten in de pan. Doe de tomatenblokjes erbij. Goed omscheppen. Dan het water erbij en alles aan de kook brengen. 10 minuten laten sudderen op een laag vuur zonder deksel. Daarna 1 maal goed omscheppen. Nog 5 minuten laten staan. Voeg de lenteuitjes en de tonijn of garnalen toe en laat in nog eens 5 minuten alles goed gaar worden. Als de paella dan nog erg nat is geef je ze nog eens 5 minuten. (20 tot 25 minutenin totaal). De lenteuitjes kun je eventueel ook vervangen door een klein blikje uitgelekte doperwtjes.
Receptnummer: 6099 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Jos
Opmerking:
Dit recept is het lekkerst bij mooi weer in de tuin met een glas Rioja.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept