Ingredienten: (2 pers.):
Voor de vulling:
300 g. mager rundvlees
1/4 liter water
1 flinke ui
bouillonblokje
peper
foelie
laurierblad
selderij
peterselie
Voor de roux:
75 g. boter
75 g. bloem
6 blaadjes gelatine
Voor de korst:
Paneermeel
Eieren | Bereiding:
Doe alles voor de vulling in de snelkookpan en laat dit 45 min. onder druk trekken.
Laat vervolgens afkoelen en haal het vlees eruit en zeef de bouillon. Het vlees nu klein snijden.
Roux: Laat de boter smelten, voeg de bloem toe en laat de bloem garen. Voeg de bouillon toe en breng dit al roerend aan de kook, totdat er een gladde, stevige massa onstaat. Voeg het vlees en de fijngehakte peterselie toe en breng de vulling op smaak met cayennepeper,worcestersauce en eventueel zout. Doe nu de voorgeweekte gelatinelaadjes in de massa en laat ze oplossen.
Voor de korst: Laat de massa afkoelen. Rol met twee eetlepels bolletjes van de massa en rol ze door het paneermeel. Geef ze de goede vorm en rol ze vervolgens door de losgeklopte eieren en nogmaals door het paneermeel.
Frituur de kroketten in vet van 180 graden gedurende ong. 3 minuten. Smakelijk eten! |