Nieuws   Zoeken 

Marijke's kip met Feta
Ingredienten: (4 pers.):
Kipfilet 200 gr
scheutje koffieroom
1 e.l. olijfolie
1 teentje knoflook
paprikapoeder
zout/ peper
spercieboontjes
bonenkruid
2 e.l. Fetakaas
1 ui
stokbrood
scheutje bouillon
Bereiding:
Marineer minimaal 1 uur vantevoren de kip in een mengsel van olijfolie, een teentje knoflook, paprikapoeder, peper en zout. Maar een dag vantevoren is lekkerder!!! Kook de boontjes in water met bonenkruid. Bak de kipfilet in een anti-aanbakpan even aan (5 min). Warm je oven voor op ongeveer 200 graden. Leg de kipfilet in een schaal en strooi er de feta over. Laat het dan 10 minuten in de oven staan. Versnipper de ui en bak deze aan in de olieresten in de pan. Maak een sausje door er een scheutje bouillon bij te gieten. Haal het van het vuur en ror er een scheut koffieroom door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de boontjes af en dien op met de saus erover. Lekker met stokbrood erbij!
Receptnummer: 6101 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Marijke
Opmerking:
Een makkelijk, snel en gezond recept met weinig callorien. Maak van magere yoghurt, knoflook en komkommer een tzatziki, nog een paar tomaten grof snijden met ui en komkommer en drink er een glaasje wijn bij en je waant je in Griekenland!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept