Nieuws   Zoeken 

Reina's gevulde watermeloen
Ingredienten: (6 pers.):
1 (kleine) watermeloen
2 perziken
100-150 gram aardbeien
100-150 gram zwarte bessen
100-150 gram rode bessen
event. klein trosje druiven
1 zachtzure appel
basterdsuiker
5-6 eetlepels Grand Marnier
Bereiding:
Voorbereiden: Snijd een kapje van de watermeloen of snijd de bovenste helft er met de punt van een scherp mes zigzaggend af. Vruchtvlees er met een lepel uitnemen en in stukjes snijden. Pitjes verwijderen. Zet de uitgeholde meloen omgekeerd op een zeef zodat het vocht weg kan lopen. Aardbeien, rode, zwarte bessen en druiven wassen. Aardbeien event. in tweeën snijden. Bessen met een vork van de takjes rissen. Druiven van de tros nemen, halveren en pitjes verwijderen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Perziken schillen, pit verwijderen en in stukjes snijden. Alle vruchten voorzichtig mengen. Vruchten met basterdsuiker naar smaak bestrooien. Zet de vruchtensalade tot gebruik in de koelkast. Bereiden: Besprenkel de salade ong. een kwartier voor serveren met de Grand Marnier. Schep alles nog even door elkaar. Vul na een kwartier de meloen met de vruchtensalade.
Receptnummer: 6104 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Reina
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept