Nieuws   Zoeken 

Vlaamse vlaaien op de wijze van Lieven
Ingredienten: (8 pers.):
1 pak peperkoek (ca. 500 g)
2 pakken beschuiten
2 liter melk
1 pot siroop
1 grote tas kristalsuiker
1 grote soeplepel kaneel
4 pakjes vanillesuiker
8 eieren
Bereiding:
Peperkoek en beschuiten fijnbreken in een kom; melk, kristalsuiker en vanillesuiker bijvoegen. Alles op een matig vuurtje 5 min verwarmen. Van het vuur nemen, kaneel en de geklutste eieren toevoegen. Dit mengsel mixen tot een glad beslag. Dan voeg je er de siroop bij die je er goed onderroert. Overgieten in een overschotel en 1 uur laten bakken op 200°. Laten afkoelen en smullen maar!
Receptnummer: 6108 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Lieven De Bondt
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept