Nieuws   Zoeken 

Karen's kerriekool ovenschotel
Ingredienten: (4 pers.):
een halve wittekool
400 gr gehakt
2 uien
10 plakken jonge kaas
teentje knoflook (of meer)
zakje kerriesaus
kerriepoeder, peper, zout
200 gr ongekookte rijst
een ovenschotel
Bereiding:
kook de rijstmet wat zout. snijd de kool in reepjes, snipper de ui. pel de knoflook. bereid de kerriesaus. rul het gehakt met de ui en het uitgeknepen teentje knoflook gaar. Zet de pan uit. Roerbak in een wok de kool met 1 of meerdere eetlepels kerriepoeder en wat zou ongeveer 5 minuten. (moet kanpperig blijven). Doe nu laag voor laag alles in een ovenschotel; eerst de rijst, dan het gehaktmengsel, dan de kool. giet de saus erover heen, dan de plakken kaas. Dan nog even in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Receptnummer: 6123 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Karen
Opmerking:
Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Lekker kruidig en als je overhoudt, makkelijk in te vriezen. Doet het ook erg goed als je een etentje hebt, want het is helemaal van tevoren te maken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept