Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. aardappelen
zout en peper
1 groene paprika
3 tomaten
1 ui
150 gr.belegen Edammer kaas
15 zwarte olijven zonder pit
4 el fijngehakte peterselie
3 el citroensap
5 el olijfolie | Bereiding:
Schil de aardappelen,was ze en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes aardappel in water met zout in 5 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de tomaten in partjes Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de kaas in blokjes. Meng de aardappel,de paprika,de tomaat,de ui,de kaas,de olijven en 3 el van de peterselie in een grote schaal door elkaar. Klop een sausje van het citroensap,olie,zout en peper. Schep het sausje door de salade en laat de salade 30 minuten intrekken. Strooi de rest van de peterselie over de salade. |