Nieuws   Zoeken 

BLietje's tiramisu 'light'
Ingredienten: (2 pers.):
6 g gelatine
2 eieren
4 eetl aspartaan strooipoeder
200 g ricotta kaas
6 lepel biscuit of boudoirs
sterke koffie
amandelessence
4 koffielepels cacaopoeder
Bereiding:
Week de gelatine in een ruime hoeveelheid ijskoud water. Klop de eierdooiers schuimig met de strooipoeder. Roer er de ricottakaas door. Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel ze onder de kaas. Smelt de gelatine op een zacht vuurtje. Roer door de bereiding. Dip de boudoirs in de koffie die gemengd is met de amandelessence. Leg ze in een schaal, niet te groot. Bedek met het kaasmengsel. Bestrooi met de cacaopoeder. Laat 1 nacht opstijven.
Receptnummer: 6133 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Blietje
Opmerking:
Wie kan hem 1 nacht in de ijskast laten staan. Hij is zodanig lekker dat de kans bestaat dat hij niet lang mee gaat.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept