Slanke Oosterse kipschotel met sperziebonen van José
Ingredienten: (4 pers.):
1 theelepel maizena
1 1/2 eetlepel ketjap
1 dubbele kipfilet in reepjes gesneden
1 eetlepel arachideolie (olijfolie is ook lekker)
1 flinke ui fijngehakt
2 uitgeperste teentjes knoflook
pak (450 gram) diepvries sperziebonen
bakje champignons in plakjes gesneden
1 1\4 dl. water
1 kippenbouillontablet
snufje djahé (gemberpoeder)
en peper en zout naar smaak
Bereiding:
Meng de maizena met een deel van de ketjap aan in een kleine kom en schep er de kip doorheen. Laten staan. Verhit de olie in een koekepan en bak de kip ongeveer 3 minuten tot ze iets bruin zijn. Schep ze in een schaal. Verhit nog wat olie in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Doe de sperziebonen en champignons erbij en bak ze 3 minuten mee. Roer water, kippenbouillon-tablet, djahé, peper en zout en de rest van de ketjap door het groentenmengsel en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken. Doe de reepjes kip terug in de pan en laat ze ongeveer 3 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes meekoken tot de kip gaar is. De groenten moeten knapperig blijven. Serveren met gekookte Basmatirijst.
Receptnummer: 6139 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Jos
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept