Ingredienten: (1 pers.):
2 eieren
2 eetl. melk
1 sjalotje, gesnipperd
1/2 zak lentespinazie met room (Iglo)
50 gr. geraspte oude kaas (of meer, als je dat lekker vindt)
50 gr. mozzarella of feta, in blokjes
1 eetl. pijnpitten
2 gedroogde tomaten, in kleine stukjes gesneden
boter of margarine
verder nodig: 2 koekenpannen | Bereiding:
Klop de eieren los met de gerapte kaas en de melk. Fruit in een van de koekenpannen, in een beetje boter, de gesnipperde sjalot tot die glazig is. Voeg nu de spinazie toe, verwarm de spinazie op een matig vuur, al roerend, gedurende 6-8 min. Laat de laatste 3 min. de stukjes gedroogde tomaat, pijnpitten en de mozzarella of feta meewarmen. Bak, terwijl de spinazie staat te warmen, in de andere koekenpan een omelet. Leg de omelet op een bord, schep het spinaziemengsel op een helft van de omelet en klap de omelet dubbel. Smullen maar!!! |