Nieuws   Zoeken 

Hanneke's kaasomelet met spinazie, gedroogde tomaat etc. etc.
Ingredienten: (1 pers.):
2 eieren
2 eetl. melk
1 sjalotje, gesnipperd
1/2 zak lentespinazie met room (Iglo)
50 gr. geraspte oude kaas (of meer, als je dat lekker vindt)
50 gr. mozzarella of feta, in blokjes
1 eetl. pijnpitten
2 gedroogde tomaten, in kleine stukjes gesneden
boter of margarine
verder nodig: 2 koekenpannen
Bereiding:
Klop de eieren los met de gerapte kaas en de melk. Fruit in een van de koekenpannen, in een beetje boter, de gesnipperde sjalot tot die glazig is. Voeg nu de spinazie toe, verwarm de spinazie op een matig vuur, al roerend, gedurende 6-8 min. Laat de laatste 3 min. de stukjes gedroogde tomaat, pijnpitten en de mozzarella of feta meewarmen. Bak, terwijl de spinazie staat te warmen, in de andere koekenpan een omelet. Leg de omelet op een bord, schep het spinaziemengsel op een helft van de omelet en klap de omelet dubbel. Smullen maar!!!
Receptnummer: 6169 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Hanneke Asselberghs
Opmerking:
Meestal eet ik bij dit gerecht (kruidenboter)stokbrood uit de koeling van de supermarkt, moet je zelf afbakken en als ik in een "luxe bui" ben doe ik nog een flinke dot zure room op de dubbelgeklapte omelet.
De ingrediƫnten voor dit gerecht kun je gemakkelijk in voorraad houden: spinazie en stokbrood in de vriezer, een pot feta op kruidenolie in de koelkast, etc. Heb je eens geen tijd gehad om boodschappen te doen dan heb je toch in een mum van tijd iets lekkers op je bord.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept