Nieuws   Zoeken 

Gerben's Indische frikadel
Ingredienten: (4 pers.):
Pond rundergehakt
Aardappelen (stuk of 5)
Peterselie (flink wat)
Ui (2)
Knoflook
3 eieren
Bereiding:
Hier de enige echte indische frikadel. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden. Kook de aardappelen gaar (hoeveelheden worden nooit aangegeven; een beetje naar gevoel dus) en prak ze samen met de gesnipperde ui en peterselie door het gehakt. Voeg de eieren toe en kneed tot een natte massa. Pers de teen (of teentjes..) knoflook erboven uit. Voeg naar smaak nog zout en peper toe. Dek de bakplaat af met aluminium folie en vorm het gehaktmengsel tot een rechthoek van ca. 5cm hoog. Zet in de oven en laat in ongeveer een uur helemaal gaar worden.
Receptnummer: 6194 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 75 min. | Meer recepten van: Gerben
Opmerking:
Dit wordt normaal gesproken koud gegeten maar is warm ook erg lekker. Als bijgerecht bij de rijsttafel, of 's avonds op een stukje brood...!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept