Nieuws   Zoeken 

Barbara's pittige snijbonenschotel met varkensreepjes
Ingredienten: (2 pers.):
2 eetlepels olie
250 gram varkensreepjes
zout/peper
1 ui
1½ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
½ eetlepel tomatenpuree
250 gram krielaardappeltjes
bakje panklare snijbonen (150 gram)
1 rode paprika
½ eetlepel bonenkruid
½ theelepel majoraan
Bereiding:
Varkensreepjes zuinig bestrooien met zout en peper en in ca. 8 minuten bruin en gaar bakken in de olie. Intussen de ui snipperen en de paprika in reepjes snijden. Het vlees uit de pan halen als het gaar is. In het overgebleven bakvet de uisnippers ca. 5 minuten bakken. Paprikapoeder, cayennepeper en tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken. 1 dl. water toevoegen en alles goed losroeren. Dan de krielaardappeltjes, snijbonen, paprika, bonenkruid en majoraan erbij doen en het geheel 15-20 minuten laten stoven in een gesloten pan. Af en toe roeren en controleren of er nog voldoende stoofvocht is. Daarna het vlees weer toevoegen en even mee laten warmen.
Receptnummer: 6209 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Makkelijk en smakelijk eenpansgerecht met nog geen 400 Kcal. per persoon.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept