Nieuws   Zoeken 

Karen's Surinaamse schotel met kouseband
Ingredienten: (2 pers.):
150 gr. bieflappen
400 gr. kouseband (of sperziebonen)
1 ui
1 tomaat
olie
1 teentje knoflook
4 aardappelen
halve bouillontablet
seroendeng (Conimex)
50 gr. geraspte oude goudse kaas
evt 1 spaans pepertje
Bereiding:
vlees in reepjes snijden, aardappelen schillen en in blokjes van 3 cm, kouseband in stukjes van 3 cm snijden, ui in stukjes snijden, tomaat in partjes. bak bieflap in olie rondom bruin. Voeg ui, aardappelen, kouseband en knoflook (uitgeperst) toe. 2 minuten roerbakken. Voeg tomaat en 1 dl water en verkruimeld bouillonblokje toe. Voeg evt. rode pepertje toe. Laat het in ongeveer 15-20 minuten gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout. Schep het op de borden, strooi de kaas en de seroendeng erover. Eet smakelijk.
Receptnummer: 6211 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Karen
Opmerking:
Als er geen seroendeng overheen zou worden gestrooid, smaakt het gewoon naar een hollands stoofpotje. De seroendeng maakt het speciaal. Je moet er wel van houden; het is namelijk een kokosnoot- en pindamengsel. Voordeel: eenpansgerecht!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept