Ingredienten: (2 pers.):
150 gr. bieflappen
400 gr. kouseband (of sperziebonen)
1 ui
1 tomaat
olie
1 teentje knoflook
4 aardappelen
halve bouillontablet
seroendeng (Conimex)
50 gr. geraspte oude goudse kaas
evt 1 spaans pepertje | Bereiding:
vlees in reepjes snijden, aardappelen schillen en in blokjes van 3 cm, kouseband in stukjes van 3 cm snijden, ui in stukjes snijden, tomaat in partjes. bak bieflap in olie rondom bruin. Voeg ui, aardappelen, kouseband en knoflook (uitgeperst) toe. 2 minuten roerbakken. Voeg tomaat en 1 dl water en verkruimeld bouillonblokje toe. Voeg evt. rode pepertje toe. Laat het in ongeveer 15-20 minuten gaar stoven. Breng op smaak met peper en zout. Schep het op de borden, strooi de kaas en de seroendeng erover. Eet smakelijk. |