Carla's morellen op brandewijn |
Ingredienten: (6 pers.):
500 gr. morellen
200 gr. suiker
6 cm. pijpkaneel
1/2 liter inmakbrandewijn gorter extra zacht | Bereiding:
Morellen wassen, goed uitlekken en in een goed schoongemaakte fles doen met de suiker, pijpkaneel en de brandewijn.Alles luchtdicht afsluiten en minstens 3 maanden laten staan. Na 6 weken goed schudden of roeren, zodat de suiker goed oplost. Kersen : Hetzelfde behandelen alleen minder suiker; 150 gram. |
Receptnummer: 6214 | Categorie: Drank | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Carla |
Opmerking: Nu maken en in oktober weer terug denken aan de mooie zomer onder het genot van deze heerlijke morellen of kersen of alle twee. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |