Nieuws   Zoeken 

Erikske's pizza met courgette en aubergine
Ingredienten: (2 pers.):
1 Courgette
1 Aubergine
scheutje olie
2 kleine blikjes Tom puree
Champignons naar wens
Ham 2 of 3 plakjes
Kaas 2 of 3 plakjes
Oregano en pizza kruiden
Knoflook Gedroogd of vers
zout
1/2 pak koopmans broodmix wit
Boter 50 gr
Lauw warm water 150 ml
Bereiding:
Over voorverwarmen op 200 graden. Deeg klaarmaken volgens aanwijzingen op het pak. Courgette en aubergine in plakken snijden van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken met zout en oregano aan beidde zijden en bak ze om en om bruin op hoog vuur in een beetje olie. Doe de tomatenpuree in een kommetje voeg daar aan de knoflook en oregano aan toe en wat zout. Nadat de deeg van de bodem 15 min gerezen heeft kun je hem uitrollen tot een grote plak (pizza Vorm) Bestrijk dit nu met de tomatenpuree mengels. Leg daar boven op de aubergine en courgette. Leg naar believen schijfjes champignons er boven op of er tussen. Scheur nu de ham en kaas in kleine stukjes en verdeel dit over de pizza. Bestrooi dit geheel met pizza kruiden en schuif het vervolgens in de oven. Na ongeveer 20 min is de pizza klaar. kijk even of de randen al een beetje bruin zijn. Ik heb zelf de pizza of bakpapier gelegd en op een rooster in het midden van de oven geplaatst
Receptnummer: 6234 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Erikske
Opmerking:
Als je het deeg uitrolt doe dit dan al op het bakpapier. Bestuif dit dan eerst even met een beetje bloem. Dan hoef je alleen nog maar het rooster onder het bakpapier te schuiven als de pizza helemaal belegd is. Eet Smakelijk!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept