Noortje's variabele ovenschotel |
Ingredienten: (3 pers.):
1 zak andijvie (500 gram?)
5 augurken in stukjes
1 zakje aardappelschijfjes
1 pot rode kool
2 appels
geraspte kaas
500 gram rundergehakt
1 pakje aardappelpuree om te gratineren
| Bereiding:
Als eerste bak je de gehakt, je kan hier wat uitjes bij doen. De augurken kan je er ook gelijk doorheen gooien. In een ingevette ovenschaal doe je onderop de aardappelschijfjes, dan de rode kool, dan in plakjes de appels, dan de gehakt, eventueel met wat jus eroverheen. Daarop leg je de andijvie en daarover komt de aardappelpuree met de geraspte kaas. Niet alles is warm, dus het gerecht moet ongeveer 30 minuten in de oven. |
Receptnummer: 6238 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Noortje Veen |
Opmerking: Ik noem het een variabele ovenschotel omdat je alle groenten kunt vervangen door wat anders, bijvoorbeeld broccoli (wel eerst even koken), bietjes, worteltjes, mais etc. De liefhebbers kunnen er ook ananas doorheen doen; maakt hem wat zoeter! |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |