Nieuws   Zoeken 

Carla's calzone met rauwe ham
Ingredienten: (2 pers.):
1 pak danerolles pizza & tomato
klein flesje witte wijn (a/h)
200 gr rauwe ham
2 zakjes geraspte oude kaas
2 teentjes knoflook
Bereiding:
sĀ“Morgens de rauwe ham verdelen in twee kommetjes en daar de witte wijn over verdelen. Plastic-folie erover en wegzetten tot gebruik in de koelkast. Je kan dit ook de avond ervoor al doen, dit zodat de witte wijn goed in het vlees kan trekken.Ik zelf neem altijd Schwardwalder .......... Voor het eten de danerolles uitrollen op een ingevet bakblik bestrooid met bloem. Het lange stuk in tweeen verdelen en dit op bakblik leggen, deze wordt aan het einde dichtgeklapt dus een helft op bakblik en andere helft ligt er een beetje naast dus zorg dat aanrecht goed schoon is. Er liggen dus twee stukken boven elkaar op bakblik, en twee helfden er naast. Hierop op de helft welke op bakblik ligt eerst de geraspte oude kaas verdelen (1zakje over de twee helfde)hierna de rauwe ham,daarop een teentje knoflook per helft uitknijpen en dan weer de geraspte kaas (het tweede zakje verdelen)Zorg ervoor dat je de rand ong. 1,1/5 cm vrij laat. Wanneer je dit gedaan hebt leg je de helft die niet belegt is voorzichtig over de andere helft en draai nu de randen dicht of druk goed dicht met een vork (Spiek anders de volgende keer bij de pizzaria hoe ze hem dichtvouwen). Dit ook met de andere doen. Olie over de pizza doen met wat oregano of pizzakruiden erover en 20 min. wegzetten op midden van oven op 200 graden. Lekker met een goed glas chianti.
Receptnummer: 6247 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Deze pizza kocht in vroeger in een pizza in Leiden en heb toen uitgehoord wat er allemaal in ging(hoeveelheid moest ik zelf uitzoeken). Ik vindt hem ergggg lekker maar deze pizza is ergggg zout , houd daar rekening mee. Het potje tomato gebruik ik voor bv tomaten soep of bolognaise saus, het kan lang in de koelkast bewaard blijven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept