Nieuws   Zoeken 

Jan's varkenskoteletten met spinazie
Ingredienten: (4 pers.):
4 varkenskoteletten
30 gr. boter
peper
zout
nootmuskaat
1 rode spaanse peper
2 el pijnappelpitten
1,5 kg verse spinazie
3 el olijfolie
2 uien
1 teen knoflook
Bereiding:
De varkenskoteletten aanbraden in boter en kruiden met peper, zout, en nootmuskaat. Het vuur lager zetten en zachtjes laten verder bakken. Het pepertje in de lengte doorsnijden, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees fijnhakken. De spinazie schoonmaken, grondig wassen en laten uitlekken. Een braadpan verhitten, de spinazie met aanhangend spoelwater erin doen, deksel erop en in 3 min. laten ineenvallen. Laten uitlekken, in een puntzeef scheppen en het vocht eruit drukken. De pijnappelpitten aanbakken in olijfolie, gehakte ajuin en knoflook, spaanse peper toevoegen en 2 min laten stoven. De spinazie erdoorroeren en op smaak brengen met peper en zout
Opdienen met het vlees en gekookte aardappelen.
Receptnummer: 625 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: joannes dierckx
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept