Nieuws   Zoeken 

Patricia's Surinaamse boontjes
Ingredienten: (4 pers.):
verse sperziebonen of Kousebandjes in stukjes van ongeveer een halve cm gesneden
Halve bol fijngeperste tenen knoflookknoflook
2 rode Spaanse pepers
scheut zonnebloemolie
2 a 3 grote uien (gesnipperd)
5 dl water
bouillionblokje
6 grote tomaten in parten gesneden
Bereiding:
Was de stukjes boontjes goed en zet ze even apart in het water weg. Doe een beetje olie in de pan en verwarm dit. Fruit de ui, de tenen van de bol en de Spaanse pepers hierin aan. Voeg de tomatenstukken er aan toe en laat deze even mee sudderen tot ze zacht worden. Voeg het water toe en het bouillionblokje en laat verder sudderen. Voeg de stukjes boontjes eraan toe en laat deze in het tomatenbouillionvocht langzaam gaar worden.
Receptnummer: 6255 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Patricia
Opmerking:
Eet hier lekkere kleffe Surinaamse klefrijst bij! Lekker mijn mijn recept voor Surinaamse kip, elders op deze site, mmmm.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept