Nieuws   Zoeken 

Bab's Griekse hachee (Stifatho)
Ingredienten: (2 pers.):
600 gr. mager rundvlees
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels boter
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
2 dl. rode wijn
2 eetlepels azijn
mespunt nootmuskaat
mespunt kaneel
1 theelepel suiker
zout en peper
1 dl. runderbouillon
1 bosje stengeluien(bosuien)
1 eetlepel olijfolie
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes en bak het goudbruin in de olie met de boter. Hak in de tussentijd de ui en knoflook fijn.Bak de ui en knoflook even mee en voeg de tomatenblokjes ,wijn,azijn,nootmuskaat,kaneel, suiker,zout,peper en de bouillon toe. Leg een deksel op de pan en laat alles twee uur zachtjes stoven. Maak de stengeluien schoon en snijd ze in stukken(ook het groen).Bak ze enkele minuten in de olijfolie en schep ze door de hachee.Laat dan alles nog 10 minuutjes zachtjes pruttelen.
Receptnummer: 6301 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Babs
Opmerking:
Lekker met pasta of rijst.En natuurlijk een lekkere salade!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept