Marloes' magere kruidkoek |
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. zelfrijzend bakmeel
500 gr. donkerbruine basterdsuiker
1 ei
1 zakje koek- en speculaaskruiden
350 ml. melk | Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 gr. Vet een broodblik in. Verwarm de melk tot het lauw is, en mix vervolgens alle ingrediƫnten door elkaar tot een luchtig beslag Bak de kruidkoek in ongeveer 50 minuten gaar. (Even controleren door er een breinaald of iets dergelijks in te steken: als die schoon weer naar buiten komt is de koek klaar) |
Receptnummer: 6312 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Marloes Metaal |
Opmerking: Erg lekker en.... Geen Boter!! Voor een kleinere cakeblikversie: alle ingrediƫnten de helft, gewoon 1 ei gebruiken en ongeveer 200 ml melk. |
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl |
Functies: Print dit recept |