Nieuws   Zoeken 

Barbara's Engelse kabeljauwovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
50 gram boter
300 gram rösti (diepvries)
1 eetlepel kappertjes
zout, peper
300 gram kabeljauw (diepvries gaat heel goed)
1 dl. droge witte wijn
1 laurierblaadje
½ visbouillonblokje
3 eetlepels bloem
½ bekertje crème fraiche
3 takjes fijngeknipte peterselie
40 gram geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken in 30 gram boter. De kappertjes erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. Intussen ¼ liter water met de wijn, laurierblad, zout en het verkruimelde halve bouillonblokje aan de kook laten komen en daarin de kabeljauw ca. 8 minuten laten pocheren tot het gaar, maar nog wel stevig is. De vis uit het vocht halen (vocht bewaren!) en in niet al te kleine stukken verdelen. In een steelpan de rest van de boter smelten. Bloem toevoegen en goed roerend in een minuutje gaar laten worden. Pocheervocht scheutje voor scheutje steeds roerend toevoegen (laurierblad eruit halen) tot het een dikke gebonden saus is geworden. Crème fraiche en peterselie erdoor roeren. Stukken vis over 2 ingevette eenpersoonsschaaltjes (of eventueel één grotere) verdelen en daarover de saus verdelen. Even omroeren. Daar weer de rösti met kappertjes over verdelen en tenslotte de geraspte kaas erover strooien. Ca. 20 minuten in de oven zetten.
Receptnummer: 6319 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Dit gerecht heet Sussex Fishpie. Lekker met bijvoorbeeld veldsla of komkommer met een yoghurtdressing.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept