Nieuws   Zoeken 

Marian's Turkse menu, deel 2-3, Karniyaruk (gevulde aubergines)
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram rund of lamsgehakt (of half rund half lams)
1 kilo aubergines
1 glas olijfolie
25 gram roomboter
2 uien gesnipperd
2 of 3 tomaten ontveld en in blokjes gesneden
2 takjes peterselie
klein blikje tomatenpuree
2 tl. zoete paprikapoeder
zout en zwarte peper naar smaak
Bereiding:
Gehakt rul bakken in koekepan, boter toevoegen, dan uien erbij en laten meefruiten tot ze zacht zijn. Dan tomatenpuree even meefruiten, dan tomaten en peterselie toevoegen. Het geheel ca. 5 minuten laten sudderen. Aubergines wassen en goed afdrogen, inkerven en in de olie gaar koken. Dan opensnijden en enigszins uithollen. Leg ze in een ovenschotel en vul ze met het gehaktmengsel en laat ze in een voorverwarmde oven op ca. 200 graden een half uur stoven. Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappelen en salade.
Receptnummer: 6331 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Marian Rademaker
Opmerking:
Totale menu is in 1 uur te bereiden!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept