Ingredienten: (2 pers.):
6 grote aardappels (voorkeur nieuwe oogst)
3 harde appels (granny's)
2 plakken schouderham (ca. 1/2 cm)
1 scheut yoghurt
1 bekertje zure room
peper
zout
azijn
suiker
selderyzout
| Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes (0,5 x 0,5 centimeter) Spoel ze heel goed af en kook ze in een paar minuten beetgaar( beetje zout toevoegen). Ondertussen schil je de appels en snijd ze eveneens in blokjes van (0,5 x 0,5 centimeter) Van de twee plakken ham maak je dezelfde grote blokjes als de aardappels en appels. Als de aardappels beetgaar zijn spoel je ze heel goed af!!!! en laat ze afkoelen (kan ook onder koud water) Je mengt vervolgens de aardappelblokjes, appelblokjes en hamblokjes door elkaar. Een makkelijke schaal hiervoor is bijvoorbeeld een lasagneschaal) Hierover komt een dressing (ca 1 koffiekopje) gemaakt van AZIJN, ZOUT, PEPER en OLIE. Zelf op smaak maken. Tot slot, als de dressing goed is verdeeld over de salade bedek je het geheel met een mengsel van een flinke scheut yoghurt, 1 beker zure room aangevuld met selderyzout. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het even lekker koud worden. |