Nieuws   Zoeken 

M-J's tomaten-uiensoep.
Ingredienten: (4 pers.):
6 tomaten
4 uien
1/2 kopje olijf olie
1 teentje knoflook
1 th. zout
3/4 L. groente of vleesbouillon
citroensap [ of azijn]
klein beetje suiker
2 eetl. tom purree
Bereiding:
Fruit de knoflook in de olijfolie, daarna de uien en de tompurree. Haal het velletje van de tomaten en haal de pitjes er uit. Snijd ze in blokjes en fruit ze even met de uien en de tompurree mee. Boullion, suiker en citoensap erbij en 15 min. laten koken.
Receptnummer: 6369 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Marie-Jose
Opmerking:
Lekker met croutons, al dan niet zelf gemaakt. Lekker soepje. Heb ik uit een Turks kookboekje:de Turkse keuken, onder redaktie van Ria van Eindhoven. Meestal mijn smaak, groetjes M-J en suc6 ermee.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept