Nieuws   Zoeken 

Josée's peterseliesoep
Ingredienten: (8 pers.):
1 ui
2 preien
800 g geschilde aardappelen
30 g margarine
2 liter bouillon
peper en zout
1 bosje peterselie
1/4 liter melk.
Bereiding:
Gereinigde prei en gepelde ui in stukjes snijden evenals de geschilde aardappelen; Prei en ui stoven in de margarine, blokjes aardappel toevoegen evenals de bouillon en peper + zout. Breng aan de kook en laat ± 1/2 uur koken. Was ondertussen de peterselie en knip er de bloe- metjes af zonder steeltjes. Voeg na een half uur de peterselie toe aan de soep en mix de soep zeer fijn. Laat nog even doorkoken. Roer er van het vuur de melk onder en breng op smaak met peper en zout.
Receptnummer: 6383 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Jos?e Van den Broeke
Opmerking:
Eens de melk onder de soep geroerd is deze niet meer laten koken anders kan ze schiften.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept