Nieuws   Zoeken 

Josien's haloumikaas voor Gerrie
Ingredienten: (4 pers.):
1 pakje haloumikaas
1 rood pepertje
3 eetl. extra virgine olijfolie
1 uitgeperste citroen
kerstomaatjes en basilicum om te garneren
Bereiding:
snijd het pepertje in ragfijne reepjes en giet er de olijfolie over. Pers de citroen uit Verdeel het kaasje in 8 plakjes Laat een goede anti-aanbakpan heet worden en leg de plakjes kaas hierin. Bak ze aan beide kanten mooi bruin. Dit gaat best wel snel dus pas op voor verbranden. Leg de plakjes kaas op voorverwarmde bordjes en verdeel de olijf olie en het citroensap er over. Garneer met halve kerstomaatjes en een paar blaadjes basilicum. Dien meteen op. Smakelijk!
Receptnummer: 6386 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: josien
Opmerking:
Haloumi is het enige kaasje wat ik ken dat zonder paneer of bloem gebakken kan worden. Het is een heerlijk voor of tussengerechtje wat bij iedereen in de smaak valt. Niet bang zijn om een pepertje te gebruiken, in deze combinatie is het helemal niet heet.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept