Titia's exotische kip-banaan-kokos schotel
Ingredienten: (3 pers.):
2 enkele kipfilets, in blokjes
3 tl. kerriepoeder
2 (bos)uitjes, in ringetjes gesneden
1 grote appel, in blokjes
2 bananen in schijfjes
beetje gemberpoeder, of lepel bakgember
1 dl. witte wijn
25 gram santen(blok bij de supermarkt of toko. Eenmaal geprobeerd, gebruik je het de rest van je leven!
1 klein potje creme fraiche
voor de echte lekkerbek: 50 gram garnalen(eigenlijk het liefst de hollandse, maar die zijn wel duur)
Bereiding:
kip bestrooien met zout, peper, kerriepoeder. Kipstukjes in 3 min. bruinbakken, uit pan nemen. Appel in de pan doen, ca. 2 minuten bakken. Banaan, gember, wijn toevoegen. Santen erin smelten, kip nog in 3-4 minuten doorgaren. Kip uit de pan nemen, saus pureren en creme fraiche toevoegen, op smaak maken met peper en zout, laten inkoken. Saus over de kip gieten, bestooien met ui-ringetjes (en garnalen). Heerlijk met rijst of mie.
Receptnummer: 639 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Titia
Opmerking:
Dit is echt een heel feestelijk gerecht, mild, romig en ook pittig. Een frisse komkommersla past hier heel goed bij. Een gegarandeerd succes-recept!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept